Azt eddig is tudtuk, hogy dráma sorozatokat nagyon tudnak gyártani a törökök, de most egy teljesen új műfajt ismerhetünk meg, méghozzá egy romantikus komédiát.

Jómagam még 2015 őszén hallottam a Kiralık Aşk sorozatról, de akkor még javában csináltuk a Karadayıt, és megfertőzött a Kara Sevda (Végtelen Szerelem), ezért nem kezdtem el nézni, mivel már akkor is éreztem, hogy komoly függőség alakulhat ki. Nos, nem tévedtem: 3 hét alvásmegvonás árán végig néztem a sorozatot.

A hatás nem maradt el, nem tudok tőlük szabadulni. Nem ok nélkül lettek a legtöbbet photoshoppolt pár az interneten, és kapták meg 2 éven keresztül a legjobb párnak járó díjakat…

A sorozat a nyári szezonra készült, de a sikerre való tekintettel tovább vitték.

A történet középpontjában Defne Topal (Elçin Sangu – Szerelemben háborúban), és Ömer İplikçi (Barış Arduç) áll. Defne egy átlagos lány hétköznapjait éli, pincérnőként dolgozik. Ömer női cipőket tervez, közös cége van legjobb barátjával, Sinannal (Salih Bademci). Ömert nagynénje, Neriman (Nergis Kumbasar) mindenáron meg akarja házasítani, hogy megtartsa Hulusi papa villáját. Egy randit szervez Ömernek abba az étterembe, ahol Defne dolgozik. Ömer, hogy szabadulni tudjon a szörnyű randiról, előadja, hogy Defne a szerelme, és megcsókolja. Neriman ezt látván megkeresi Defnét, hogy felbérelje: érje el, hogy Ömer szerelmes legyen belé és vegye feleségül. Defnének nem nagyon van más választása, mint elfogadni az ajánlatot, mivel a bátyja, Serdar 200 ezer líra tartozást halmozott fel.

Így lett a szerelem kiadó, csak arra nem számított senki, hogy a fiatalok valóban egymásba szeretnek.

Természetesen itt is vannak kevésbé szimpatikus szereplők, de ők gondoskodnak a komédiáról.

Jó volt végre egy olyan sorozatot látni, amely nem a mély drámáról szól, hanem könnyed, vidám, mégis felültet az érzelmi hullámvasútra. A két főszereplő elhiteti a nézőkkel, hogy valóban szerelmesek egymásba, hála a közöttük létrejött kémiának. Eddig még nem volt ilyen hiányérzetem egy sorozat végén sem, és nem kívántam ennyire, hogy bárcsak a való életben is egy pár lennének.

A forgatókönyvíró nem rugaszkodott el a valóságtól, teljesen hihető hétköznapi problémákat jelenített meg végig. Átélhettük egy szerelmes férfi tipródását és egy kétségbeesett, őrülten szerelmes lány történetét.

A rendező tökéletesen választott a sorozathoz zenét, még felejthetetlenebbé téve a történetet.

Aki már látta annak, hogy tetszett? És aki csak most kezdi el nézni a magyar feliratos részeket, annak mi a benyomása az első rész alapján?

Írta: Szentkutiné Csányi Judit

Kép forrás: Starttv.com.tr

0